Debat: Crear a Barcelona (amb Entreacte)

Dimarts 17 de maig a les 19 h, La Muriel (carrer de Verntallat, 30) acull a diferents veus del món de la producció teatral per analitzar les llums i ombres de l’ecosistema creatiu de Barcelona i Catalunya.

La Veronal i El Conde de Torrefiel triomfen als principals festivals d’Europa. Altres companyies barcelonines com La Perla 29 i Azkona&Toloza han reeixit als teatres de París. La Calòrica a Madrid, Altresbandes a Anglaterra; no falten exemples que subratllen el bon moment per a les companyies locals a Europa. Però malgrat el curt grapat de producció catalana exportable, la major part d’artistes i formacions aixequen els seus projectes en condicions precàries i sense una mínima garantia de poder exhibir els espectacles a través d’una xarxa que permeti rendibilitzar la feina invertida. A tot això s’afegeix l’actual crisi de públic que afecta els teatres de Barcelona, que no acaben de recuperar els nivells d’ocupació previs a la pandèmia, amb xifres a la baixa que preocupen tot el sector.

Quines són les mancances i les oportunitats que ofereix Barcelona als artistes i companyies? Quins són els elements que fan exportable la producció local? Quines eines i recursos manquen per poder assolir unes mínimes condicions de treball dignes per als artistes que treballen a la ciutat? Com fer que el públic s’interessi per les noves produccions i aconseguir trencar amb la perillosa dinàmica de descens de l’ocupació en els teatres?

Intervindran en el debat:

  • Pau Roca, de la companyia Sixto Paz Produccions
  • Marta Oliveres i Tortosa, productora i creativa cultural a El Álamo
  • Representants de l’Institut Ramon Llull
  • Representant de la Xarxa de Professionals de la Producció d’Arts Escèniques de Catalunya.
  • Modera Manuel Pérez i Muñoz, director d’Entreacte i membre de Recomana

Acte gratuït!

Segueix-lo aquí

Data

Dimarts 17 maig 2022
Esdeveniment passat!

Hora

19:00

More Info

Més informació

Tipus d'esdeveniment

Presencial

Ubicació

La Muriel
Barcelona
Entitat col·laboradora

Crític/a

Manuel Pérez i Muñoz
Més informació