Factoria Grec amb ‘En mitad de tanto fuego’

Et convidem a colar-te a una sala d’assaig, veure un fragment de l’espectacle i descobrir amb la companyia tots els secrets que s’amaguen entre bambolines.

Has entrat mai en una sala d’assaig? Saps com es prepara un espectacle? Quines indicacions dona la direcció? Quantes vegades repeteixen una mateixa escena? En aquesta activitat podràs descobrir de primera mà la resposta a totes aquestes preguntes. I si tens algun dubte, el podràs preguntar a la companyia i als i les professionals de la crítica que dinamitzaran la sessió. Una oportunitat única per descobrir tot allò que s’amaga rere l’escenari.

Activitat gratuïta amb inscripcio prèvia.

Sobre l’espectacle: En mitad de tanto fuego, de Alberto Conejero 

Intèrpret, dramaturg i director.

Tres grans talents porten al Grec Festival de Barcelona un monòleg que combina veus del passat i del present, i que és tant una cançó de guerra com un oratori per les víctimes, un poema fosc en el qual es parla de la violència del camp de batalla, però també de la violència del desig.

Perquè la Ilíada comença amb les desercions de dos homes que s’estimen i que abandonen el camp de batalla deu anys després que hagi començat la guerra.

Alberto Conejero comparteix amb els espectadors i espectadores la bellesa, el misteri i la foscor d’un poema èpic a través del qual dialoga amb la condició humana i enllaça èpoques diverses. Ho fa a partir del personatge de Pàtrocle, company d’armes d’Aquil·les.

Sobre la producció de En miatd de tanto fuego 

Signa la dramatúrgia Alberto Conejero, un conegut autor teatral i poeta que ha guanyat tota mena de guardons, entre els més recents, el Premio Nacional de Literatura Dramática per La geometría del trigo, l’any 2019, i el premi Max 2016 al millor autor teatral per La piedra oscura. Ha traduït i creat la dramatúrgia de moltes peces de la literatura clàssica i també del Segle d’Or.

Dirigeix el muntatge Xavier Albertí, director, autor, gestor i un compositor amb grans coneixements musicals que va dirigir el Grec Festival de Barcelona del 1996 al 1999, i que va ser director del Teatre Nacional de Catalunya entre el 2013 i el 2021. Ha participat en el Grec en un bon nombre d’ocasions des dels anys noranta, l’última de les quals va ser durant el Grec 2022, en què va estrenar El burlador de Sevilla, una producció amb la Compañía Nacional de Teatro Clásico.

Com a únic intèrpret d’En mitad de tanto fuego, l’actor Rubén de Eguía, a qui hem vist treballant amb grans directors com Josep Maria Pou, Lluís Homar, Àlex Rigola, Calixto Bieito, Josep Maria Flotats, Xavier Albertí, Andrés Lima, Guillem Clua o Josep María Miró, entre altres. En televisió l’hem pogut veure en sèries com Merlí, Cuéntame cómo pasó, Mentiras, Acacias 38 o Heridas.

Modera: Manuel Pérez i Muñoz 

Apunta-t’hi gratuïtament Més informació de l’espectacle

Data

Dissabte 08 jul. 2023
Esdeveniment passat!

Hora

18:00

More Info

Apunta-t'hi!

Tipus d'esdeveniment

Presencial

Ubicació

Fabra i Coats: Fàbrica de Creació
Barcelona
Entitat col·laboradora

Crític/a

Manuel Pérez i Muñoz
Apunta-t'hi!