Feedback amb Joina i Chuso Ordi

Cicle Feedback amb la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació

Creadors de diferents disciplines (música, teatre, dansa) oferiran en cada sessió un “tast” del seu projecte artístic davant el qual el públic podrà comentar, aportar, preguntar… En definitiva, gaudir en primícia del fragment d’un nou espectacle, conèixer com s’ha gestat i aportar als artistes nous punts de vista. La interacció amb el públic s’incorpora com a part del procés creatiu que els artistes duen a terme a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació.

Activitat gratuïta de lliure accés! 

De què va
– Joina (música)

JOINA Canyet (Biure, 1996) és una artista empordanesa difícil d’emmotllar en un sol gènere musical. Al Feedback presentarà ÒRBITA 9.18, el seu nou àlbum. Un disc que orbita al voltant de trobar “la pròpia casa”. Aquesta proposta alternativa rep influències del hip – hop, R&B, neo soul juntament amb el pop d’autor i l’electrònica. El passat clàssic de l’artista també hi és present juntament amb el llenguatge pianístic. També interpretarà temes del seu treball anterior, COMPANYES.

 – Chuso Ordi (vídeo)

La proposta de treball de Chuso Ordi consisteix en la realització d’una pel·lícula experimental en 16 mm. La pel·lícula estarà feta amb dibuixos en moviment, incidint, modificant i manipulant fotograma a fotograma 300 metres de pel·lícula de polièster transparent: un treball cinematogràfic analògic sense càmera.

Festa de Seismes 2022 a la Fàbrica de Creació de la Fabra i Coats. Sant Andreu. Barcelona. Foto: Eva Parey
Sobre la proposta

L’artista Chuso Ordi amb el seu projecte audiovisual “Autopista Yphsis” comparteix la seva perplexitat davant una realitat que percep desordenada i absurda. “Yphsis” és un anagrama del grec “Physis” (natura), desordenant aquestes lletres Ordi ens parla d’un cosmos alterat. “Autopista Yphsis” és una pel·lícula experimental d’animació de 20 minuts que utilitza la tècnica del “printed cinema” on l’artista enganxa i manipula tires adhesives a la pel·lícula de 16mm creant un món de ficció que té ressonàncies amb el nostre. El protagonista és una figura que recorda una larva. Una forma estranyament humanitzada que condueix un cotxe al llarg d’una autopista solitària. En aquesta “road movie” existencial hi trobem escultures en forma de “X”, la incertesa sobre el sentit del trajecte. A la ciutat hi ha més larves que estan estirades al terra , anestesiades, amb uns punts blancs a la pell , símptoma d’un estat patològic, potser allunyat de la condició plenament humana. Si ens sembla estrany veure una larva humanitzada ho és molt més que deshumanitzem persones.

Al seu darrer àlbum “Orbita 9.18” l’artista empordanesa Joina mostra també un viatge intern que sorgeix a partir de la necessitat de trobar un lloc al que puguem anomenar casa. Joina va composar l’àlbum en un moment de trànsit, un cop acabats els estudis a l’ESMUC , amb la preocupació metafòrica, però també literal i compartida amb la seva generació, de trobar el seu espai vital. Les cançons estan agrupades en tres episodi: Al primer episodi (nonhome) Joina es pregunta on pertanyo? i parla del buit de no trobar refugi. El segon episodi (pastorale) és un viatge al passat idealitzat i el tercer (out of time) és una mirada al futur, on apareix la pressa, i la por a afrontar un món que va molt ràpid i ens deixa “fora de temps” . Chuso Ordi i Joina són dos artistes que han tingut la sensació de sentir-se fora de temps i de lloc.La seva obra ens revela que, sovint , els disfuncionals no són els individus sinó que és el món qui està desplaçat i fora de lloc.

Crisol Tuà

Organització

Entitat col·laboradora: Fabra i Coats: Fàbrica de Creació
Modera: Crisol Tuà

Data

Divendres 24 febr. 2023
Esdeveniment passat!

Hora

19:00

Tipus d'esdeveniment

Presencial

Ubicació

Fabra i Coats: Fàbrica de Creació
Barcelona
Entitat col·laboradora

Crític/a

Crisol Tuà