Feedback amb Las Calatrava i La Sala de Escritores

Cicle Feedback amb la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació

Creadors de diferents disciplines (música, teatre, dansa) oferiran en cada sessió un “tast” del seu projecte artístic davant el qual el públic podrà comentar, aportar, preguntar… En definitiva, gaudir en primícia del fragment d’un nou espectacle, conèixer com s’ha gestat i aportar als artistes nous punts de vista. La interacció amb el públic s’incorpora com a part del procés creatiu que els artistes duen a terme a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació.

Activitat gratuïta de lliure accés! 

De què va
LA SALA DE ESCRITORES – PUTREFICCION

Putreficción és una experiència de creació col·lectiva que treballa el concepte de “pudrició” en relació amb la pèrdua del “orgànic” (el cos) i l’avenç del transgènic (allò digital). En la nostra recerca creativa per tornar a allò orgànic, desitgem que els participants es desconnectin del digital i s’uneixin a nosaltres en un procés de putrefacció massiva mitjançant el qual reprendre el control dels nostres cossos i crear una ficció única i irrepetible que ens ajudi a reflexionar sobre com les nostres decisions transformen els llocs que habitem.

LAS CALATRAVA – KENÒPSIA

Una epidèmia de ruïnes, equipaments buits i macrocomplexos de ciment plana sobre tota la nostra societat. Ja no hi ha cap poble o vila on no hagi arribat la plaga de la plaça dura. Els despropòsits arquitectònics, els fraus urbanístics i les maquinacions polítiques han tret els espais públics a la ciutadania i els han entregat a l’especulació, a la decadència o a l’hostilitat. ‘Kenòpsia’ és un ritus urbà de sanació dels nyaps. La festa de les veïnes contra la festa del totxo. La recuperació (encara que sigui per uns instants) de tots aquells espais que se’ns van prometre, però que mai no han arribat a ser nostres.

Sobre la proposta: Col·lectivitat resistent

La majoria d’investigacions, també les artístiques, es regeixen per les mateixes etapes: Estudiar el marc teòric, dissenyar una metodologia, provar-la i treure’n conclusions. Normalment, el procés no s’acaba aquí, sinó que les conclusions s’utilitzen com a base a partir de la qual tornar-lo a començar, en un cicle que s’allargarà tant com les condicions i l’energia ho permetin. Tanmateix, quan el que es vol crear té com a base la interacció amb el públic, les oportunitats de muntar l’experiment són limitades. Aquest és precisament el punt on es troben La Sala de Escritores i Las Calatrava.

Els dos col·lectius, joves i emergents, han elaborat les seves investigacions teòriques i tenen molt clar el  que volen transmetre. Les primeres parlen de desconnexió tecnològica, d’organicitat i de parar atenció al present efímer i irrepetible. Les segones de malbaratament immobiliari, de les grans inversions capitalistes en construccions ara abandonades que només han servit per omplir les butxaques dels de sempre. Quan la teoria està assentada, toca baixar-la a l’escena i trobar el millor mecanisme escènic per transmetre-la. I aquí és on les artistes arriben a una idea semblant per parlar de temes a priori tan diferents: La col·lectivitat com a eina de resistència. Així, el que viurem avui són dos rituals on el públic és el protagonista. A Putreficción, ens conviden a participar en la creació. A Kenòpsia, a ser còmplices de la celebració.

El que viurem és també, no ho oblidem, un experiment. Una prova del que pot arribar a ser. Una part de dues investigacions obertes que necessiten el públic per continuar el seu camí, que coneixen bé el punt de partida però no saben cap a on ens porta. Avui serem conillets d’índies per a una bona causa. I ho farem juntes, processant els seus inputs a través dels nostres cossos i deixant que en sorgeixi una reacció espontània, única i comunitària. Juguem?

Alba Cuenca Sánchez

Si després de la sessió d’avui voleu seguir aportant els vostres comentaris, podeu fer-los arribar a les companyies a través dels següents emails:
Putreficción . La Sala de Escritores: lasaladeescritores@gmail.com
Kenòpsia – Las Calatrava: somlascalatrava@gmail.com

Organització

Entitat col·laboradora: Fabra i Coats: Fàbrica de Creació
Modera: Alba Cuenca Sánchez

 

 

Data

Dimecres 14 febr. 2024
Esdeveniment passat!

Hora

19:00

Ubicació

Fabra i Coats: Fàbrica de Creació
Barcelona
Entitat col·laboradora

Crític/a

Alba Cuenca Sánchez