Feedback amb Lunàtica Teatre i S!ncro

Cicle Feedback amb la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació

Creadors de diferents disciplines (música, teatre, dansa) oferiran en cada sessió un “tast” del seu projecte artístic davant el qual el públic podrà comentar, aportar, preguntar… En definitiva, gaudir en primícia del fragment d’un nou espectacle, conèixer com s’ha gestat i aportar als artistes nous punts de vista. La interacció amb el públic s’incorpora com a part del procés creatiu que els artistes duen a terme a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació.

Activitat gratuïta de lliure accés! 

De què va
LUNÀTICA TEATRE – AYÜN

Ayün és una obra que busca ser sensorial i transportar el públic als boscos xilens; per la qual cosa busquem que s’olorin les nostres plantes sagrades, així que un dels nostres requeriments és cremar algunes fulles de sàlvia i romaní. (caldria revisar això dels detectors de fum). A més trenquem la quarta paret fent sortides i entrades des de l’escenari al públic i al revés. És una obra que utilitza com a escenografia terra real, que és el terra que trepitgem durant tota l’obra. (sobre un plàstic). I finalment, utilitzem àudios per marcar algunes passades.

S!NCRO – PROTOT!P

PROTOT!P és una immersió sonora i visual, son sensacions, impressions, llenguatges i improvisació. Vídeo auto generat modulat, moviment corporal, moviment de consciències i percepcions. Es experimentació escènica, recerca sonora i visual de paisatges, ambients electrònics del Col·lectiu S!NCRO.

Sobre la proposta

És possible canviar el món? Estem disposades a fer-ho? En certa manera, això es planteja Lunática Teatre amb Ayün, un espectacle que vol transmetre un missatge a la vida a la terra: la urgència de reconnectar amb la terra, amb la vida natural i amb la comunitat. Les de Lunática s’emmirallen en el seu precedent ancestral: el poble indígena maputxe, autòcton dels territoris actuals de Xile i l’Argentina. Amb la fusió de cossos reals i híbrids, titelles d’escala humana en escena, Ayün es construeix com una “metaobra”, en el sentit que no només vol transmetre un missatge clar de retorn als orígens naturals, sinó que reflexiona sobre el propi procés creatiu i sobre l’acció mateixa de transmetre un missatge.

I en la línia de la reconnexió, S!NCRO també defuig les lògiques del sistema i ens proposa una regressió a la nostra naturalesa primigènia. El seu projecte d’experimentació sonora busca, de fet, allunyar-se el màxim possible de la indústria musical, i retornar a la música el seu valor ancestral, innat a la naturalesa humana, lluny de les dinàmiques productives. El seu treball, doncs, enfoca la creació sonora des del gaudi i la improvisació, establint una sèrie de llocs per on passar, però fent que cada sessió sigui única i irrepetible. En aquest darrer PROTOT!P, afegiran a la improvisació sonora un vídeo autogeneratiu que es relaciona amb el so dels sintetitzadors.

Totes dues peces en creació conviden a qüestionar-se les formes i visions actuals, però sense racionalitzar i deixant que les emocions i sensacions romanguin al nostre cos. En la trobada del Feedback de la Fabra i Coats, S!NCRO conviden el públic a estar actiu, ballar, vibrar i immergir-se en aquesta onada de música lliure i experimental. I Lunática Teatre, amb els peus en la terra (literalment), es pregunta si la urgència es percep igual aquí i allà, i com, des del públic estant, és possible sentir-se connectades col·lectivament amb el relat oníric que el seu espectacle proposarà.

Judit Martínez Gili (Recomana) i Nil Martín (Betevé, Radio Primavera Sound)

Organització

Entitat col·laboradora: Fabra i Coats: Fàbrica de Creació
Moderen: Nil Martín i Judit Martínez Gili

 

 

Data

Dimecres 06 març 2024
Esdeveniment passat!

Hora

19:00

Ubicació

Fabra i Coats: Fàbrica de Creació
Barcelona
Entitat col·laboradora

Crític/a

Nil Martín i Judit Martínez Gili