Feedback amb Raquel Gualtero i Adrià Bravo

Cicle Feedback amb la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació

Creadors de diferents disciplines (música, teatre, dansa) oferiran en cada sessió un “tast” del seu projecte artístic davant el qual el públic podrà comentar, aportar, preguntar… En definitiva, gaudir en primícia del fragment d’un nou espectacle, conèixer com s’ha gestat i aportar als artistes nous punts de vista. La interacció amb el públic s’incorpora com a part del procés creatiu que els artistes duen a terme a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació.

Activitat gratuïta de lliure accés! 

De què va
RAQUEL GUALTERO – 360º

Raquel Gualtero mira cap a les seves arrels colombianes per crear una peça on el gir és l’eix vertebrador. Del joc infantil fins al virtuosisme del folklore, amb un gest senzill, però contundent, 360° ambiciona englobar-ho tot: la nena que juga, la dona que balla i la mare que gira el cap per tornar a l’origen.

ADRIÀ BRAVO – ABSTRACCIÓ PDF

De naturalesa evolutiva i caòtica, influenciat per les idees i sonoritats proposa- des per John Cage, Pauline Oliveros, Murray Schaffer, Laura Llaneli, Goodiepal, Miguel Noguera… ‘Construcción Abstracta PDF’ és una conferència-performance que consisteix en la interpretació de diversos fragments d’un diari sonor en to desenfadat i humorístic.

Sobre la proposta:

La dansa i la música comparteixen un avantatge respecte al teatre: són llenguatges lliures de text. En teoria, perquè músics i ballarins cada dia tenen més ganes de xerrar en escena. El caràcter sensorial i abstracte de la música i la dansa permeten que l’espectador es vegi confrontat amb les seves sensacions. La percepció és, en aquest cas, molt més multisensorial que cerebral. Cosa que no significa que els nostres caparrons deixin de barrinar.

La coreògrafa i ballarina Raquel Gualtero s’enfronta al moviment des de la pràctica, més que des de la conceptualitat, i explora els límits de les idees mentre les balla. Si a Panorama va endinsar-se en la tensió, a 360˚  ha construït una peça a partir del gir, el gaudi i la fluïditat. La giragonsa és un moviment que comparteixen les danses de tot el món, i tothom que tingui criatures a la vora sap perfectament que no hi ha res que els agradi més que donar voltes fins que queden feliçment marejats. Gualtero parteix de les danses tradicionals colombianes, amb què està unida de forma genètica, per explorar el gir fins a l’extrem. L’any passat va presentar la peça al festival Danseu de Les Piles i a la Fira Mediterrània de Manresa, i l’estrena oficial tindrà lloc, en la seva versió de carrer, al pròxim Sismògraf d’Olot. El Feedback serà una experiència única per a l’artista per compartir el seu procés de treball i rebre, evidentment, les opinions, dubtes o suggeriments del públic. A qui no li agrada giravoltar?

Adrià Bravo (Verde Lima) és músic i compositor, i a la Fabra i Coats podrem veure Construcción abstracta PDF. La proposta pren la forma d’una conferència performativa clàssica (taula, cadira, pantalla i projector) per convertir-se en un dietari sonor, que posa música i so a les reflexions que l’Adrià ha anat escrivint aquests últims mesos. Tot plegat s’origina com a mostra final d’un curs d’art sonor que va realitzar a l’Escola Massana amb l’artista Laura Llaneli. La reinterpretació sonora d’alguns fragments del dietari que Bravo va escriure durant el curs s’estan convertint en una peça musical i teatral, que el músic s’imagina, sobretot, en festivals d’arts escèniques. La proposta es va poder veure a Manresa, dins d’un context més musical, i està pensada per anar creixent a mesura que es presenti davant del públic. La inspiració prové de noms com John Cage, el moviment Fluxus o l’artista electrònic i experimental Goodiepal, que amb el seu llibre El camino del hardcore (Alku, 2012) va explorar amb la llibertat de llenguatge i multicapa a l’hora d’atacar la paraula escrita.

Oriol Puig Taulé

Organització

Entitat col·laboradora: Fabra i Coats: Fàbrica de Creació
Moderen:  Oriol Puig Taulé

 

 

Data

Dimecres 13 març 2024
Esdeveniment passat!

Hora

19:00

Ubicació

Fabra i Coats: Fàbrica de Creació
Barcelona
Entitat col·laboradora

Crític/a

Oriol Puig Taulé