Postfunció: [BLANK] – Centre de les Arts Lliures

Després de la funció, us proposem un col·loqui per reflexionar sobre la proposta i el seu procés de creació amb la companyia i un professional de la crítica.

Sobre l’espectacle, [BLANK]

Com és la vida quan sents que no encaixes a la societat, vius immers en un context social desfavorable i has perdut tota esperança de canvi? El Centre de les Arts Lliures i el Teatre Tantarantana presenten la primera estrena teatral en català de [BLANK], de la reconeguda dramaturga britànica Alice Birch. Una experiència de treball conjunt entre dos espais escènics de Barcelona el resultat de la qual són dos muntatges que s’exhibiran de manera simultània i interconnectada, del 16 de febrer al 12 de març. Ambdós comparteixen equip artístic, a excepció dels intèrprets i els directors. L’assessor artístic vinculat al Tantarantana, Roberto Romei, dirigirà la peça del Centre de les Arts Lliures, i Marc Chornet, director de l’àrea Arts Escèniques de La Brossa, dirigirà la peça al Tantarantana.

[BLANK] és un conjunt de situacions que retraten dues generacions -joves (al Tantarantana) i adults (al Centre de les Arts Lliures)- i el “buit” que les separa. Família, dificultats de comunicació, herència emocional i exclusió social són els grans protagonistes del text. Helena Tornero signa la primera traducció al català d’aquesta obra polièdrica que, amb diàlegs carregats d’ironia i mancats de tot judici moral, presenta una acurada successió d’escenes aparentment inconnexes que aconsegueixen plasmar els diferents punts de vista de les persones que conviuen en realitats d’alta complexitat.

Alice Birch és una de les dramaturgues britàniques més reconegudes. El 2016, va ser seleccionada a Creative England 50 com una de les ments més creatives, innovadores i inventives del Regne Unit. És la guionista de pel·lícules com Lady Macbeth (2016)  i sèries d’èxit com Normal people (2020), Conversations with friends (2022) o la 2a temporada de Succession (2019). I la seva obra dramàtica ja és extensa i notòria. [BLANK] una de les seves darreres peces teatrals, que arriba després d’èxits com Revolt. She Said. Revolt Again (2016) i Anatomy of a Suicide (2017).

[BLANK] al Centre de les Arts Lliures
[BLANK]  és la resiliència, la capacitat de resistir malgrat tot. És l’instint de supervivència d’uns adults fràgils i perduts, que emergeix quan els errors s’acumulen, quan les portes es tanquen, quan les situacions van més enllà del fet suportable. Aquell instint que apareix quan el sistema exclou i no protegeix, quan s’ha de trobar un nou sentit a les paraules mare i pare, quan el desig d’esmenar els errors del passat és insuportable. [BLANK]  és la capacitat que neix quan ajudar aquell que està en dificultats és cada vegada més difícil, quan la culpa esdevé una ferida de per vida

Entitat col·laboradora: Adetca
Modera: Andreu Gomila

Què en diu la crítica? Més informació i entrades

Data

Dimecres 01 març 2023
Esdeveniment passat!

Hora

20:15

More Info

Vine-hi!

Tipus d'esdeveniment

Presencial

Ubicació

Centre de les Arts Lliures
Barcelona
Entitat col·laboradora

Crític/a

Andreu Gomila
Vine-hi!