Postfunció amb Leila Ka i Maciej Kuźmiński Company

Després de la funció, us proposem un col·loqui per reflexionar sobre la proposta i el seu procés de creació amb la companyia i amb una professional de la crítica escènica.

Sobre l’espectacle

Pode Ser + Bouffées:
Pode Ser és una peça que il·lustra la dificultat de ser un mateix. Leïla Ka s’aventura sola en un diàleg entre llenguatges coreogràfics diferents, a la recerca de les múltiples identitats que constitueixen una persona..
Bouffées, quietes davant del públic, cinc dones es netegen les galtes xopes de llàgrimes. Quina pena suporten? Leïla Ka imagina com curar allò que és incurable, com acollir el dolor i transformar-lo en un mecanisme de poder i de ressorgiment.
Leïla Ka va començar a ballar a Saint-Nazaire i va ser una de les intèrprets de la coneguda peça May B, amb Maguy Marin. D’aquesta experiència en va extreure una teatralitat ballada que aplica a les seves creacions. El seu primer solo va ser, l’any 2018, aquest Pode Ser, que ha guanyat sis premis internacionals. Autora d’altres duets i solos, actualment acaba d’estrenar la primera peça de grup, Maldonne. És artista associada de prestigiosos centres de creació, entre els quals CENTQUATRE-PARIS, i l’any 2022, va ser premiada com a Coreògrafa Revelació per la crítica francesa, va guanyar el premi ‘Dance Elargié’ al Theatre de la Ville de Paris i és una de les seleccionades a Aerowaves el 2023.

Resistance Movement:
La guerra no és virtual, sinó que afecta persones reals. Ho veureu en una coreografia interpretada per Daria Koval, una ballarina de 27 anys de la ciutat de Dnipro, a l’est d’Ucraïna. Quan va començar la guerra estava a Kíev. “Vaig pensar que no tornaria a ballar mai més -diu la Daria- perquè em vaig adonar que ballar ja no és res important […] Cada vegada que ballo sobre la guerra al meu país espero que potser algun cop deixaré de sentir aquest dolor.” A Resistance Movement Maciej Kuźmiński treballa estretament amb una ballarina refugiada d’Ucraïna, documentant la seva experiència de guerra mitjançant la veu i el moviment.
Des del 2014, les obres de la Maciej Kuźmiński Company s’han presentat més de dues-.centes vegades a vint-i-dos països, amb aparicions a Londres, Berlín, Varsòvia, La Haia, Jerusalem, Vílnius, Belgrad, Minsk o Tbilisi. La companyia ha guanyat més d’una vintena de premis i distincions internacionals per les seves creacions. Recentment Resistance Movement va guanyat el Primer Premi del jurat del Certamen de solos al 28è Festival Mas Danza (Gran Canària).

Entitat col·laboradora: Dansa Metropolitana
Modera: Júlia Vernet

Data

Diumenge 10 març 2024
Esdeveniment passat!

Hora

19:00

More Info

Vine-hi!

Ubicació

Sala Ramon Romagosa
Cornellà
Entitat col·laboradora

Crític/a

Júlia Vernet
Vine-hi!