Presentació Curt ‘Descobrint NUS’
Al 2021, el jurat dels Premis de la Crítica va concedir a NUS Cooperativa el segon premi Maria Jose Ragué per a inicitiaves escèniques feministes, que s’ha convertit en un curtmetratge documental sobre la seva trajectòria.
Estrenem el curtmetratge en el marc del Dia Mundial del Teatre i complementant-ho amb un debat titulat: El valor social del teatre.
Ponents:
- Rocío Manzano, sòcia de NUS Cooperativa
- Magalí Permanyer, sòcia de NUS Cooperativa
- Laia Suru Valverde, directora del curtmetratge
- Denise Duncan, autora i directora
- Modera, Alba Cuenca Sánchez, membre de Recomana
El curtmetratge, de 25 minuts de durada i amb un equip quasi cent per cent femení, exemplifica quina és la capacitat del teatre per corregir situacions socials de desequilibri. En la peça, la mateixa realitzadora intervé i exposa un cas que es resol a partir d’una pràctica de l’equip de NUS Cooperativa.
NUS cooperativa està integrada per un equip interdisciplinari de professionals de les arts escèniques i del món social. L’entitat ha estat reconeguda pel jurat de la Crítica d’Arts Escèniques per “desenvolupar accions i processos transformadors amb perspectiva feminista i comunitària, des de la creativitat i la cura. Tot i estar especialitzades en el teatre social, també ofereixen accions formatives, facilitacions i assessoraments en l’àmbit de l’economia social i solidària”. NUS existeix com a cooperativa des del 2017 i actualment el nucli està format per Magalí Permanyer, Rocío Manzano i Eli Rius.
Col·laboren: Fundació SGAE, La Bonne, Institut Català de la Dona
APUNTA-T’HI! Més informació sobre el PremiDebat
Pròximament…