Concurs de crítiques

concurs per a joves

Des de Recomana, organitzem un concurs de crítiques per a joves d’entre 12 i 18 anys amb la idea que reflexionin sobre els espectacles i generin un text periodístic. 

Requisits

 • Poden participar-hi tots els alumnes d’entre 12 i 18 anys que hagin vist algun dels espectacles inscrits en la iniciativa.
 • Totes les crítiques s’hauran d’enviar en forma de text d’entre 1000 i 5000 caràcters.
 • Els textos hauran de ser enviats pel professorat en format word o similar a través del formulari de participació. 
 • Els textos es podran remetre fins al 15 de maig de 2023.

Valoració i premis

 • S’estableixen dues categories en funció de l’edat dels i les participants:
  • De 12 a 15 anys (alumnes d’ESO)
  • De 16 a 18 anys (alumnes de Batxillerat).
 • Un equip de crítics de Recomana/Novaveu revisarà els textos i en seleccionarà els millors textos.
 • Es premiaran fins a 10 persones de cada categoria.
 • El veredicte es farà públic al mes de juny. Els premis estaran vinculats a la cultura amb experiències exclusives per a les persones guanyadores (entrar als camerinos i veure un espectacle; assistir a un assaig en procés de creació, colar-se al backstage…).

ells ja hi participen

En aquests moments, el concurs implica a teatres (Mercat de les Flors, Poliorama, a través del Top Grups), productores (Teatre de Ponent a través de dos espectacles de Teatre i literatura) i instituts de Barcelona, Girona, Olot i Vilanova i la Geltrú. Vosaltres també podeu sumar-vos-hi!

uneix-t'hi!

Instituts

Si teniu previst anar a veure algun dels espectacles de la llista, participeu-hi! Des de Recomana, us podem facilitar materials pedagògics per treballar a classe què és i com es fa una crítica. També podem valorar l’opció d’assistir a l’institut i treballar els textos amb els alumnes en una o dues sessions.

Teatres i productores

Formar part del projecte vol dir que el vostre públic escolar podrà participar en el concurs escrivint sobre els vostres espectacles. Obtindreu una experiència molt més completa per al vostre públic entre altres beneficis com la difusió i l’obtenció de material complementari.

Contacte

Si vols saber-ne més, envian’s un email a info@recomana.cat

PEr què ho fem? joves periodistes culturals

El concurs de crítiques és la primera de les accions del programa Joves Periodistes Culturals, amb el qual es vol acostar les arts escèniques al públic escolar. Els objectius són donar a conèixer les diferents facetes de les arts en viu (més enllà de la interpretació), despertar el sentit crític a l’aula, fomentar un aprenentatge transversal de diverses asignatures (llengua, arts plàstiques…) i generar una porta d’entrada al gaudi de les arts escèniques amb la complicitat d’altres iniciatives juvenils (Festival RBLS, Novaveu…).

Des de Recomana fa temps que treballem per impulsar aquest projecte a través de diverses accions. El concurs de crítiques és una primera passa del que esperem que sigui un llarg camí. 

Amb  el suport de: