Feedback amb Delirium Ed. i Arruga&Montoro

Cicle Feedback amb la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació

Creadors de diferents disciplines (música, teatre, dansa) oferiran en cada sessió un “tast” del seu projecte artístic davant el qual el públic podrà comentar, aportar, preguntar… En definitiva, gaudir en primícia del fragment d’un nou espectacle, conèixer com s’ha gestat i aportar als artistes nous punts de vista. La interacció amb el públic s’incorpora com a part del procés creatiu que els artistes duen a terme a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació.

Activitat gratuïta de lliure accés! 

De què va
– Delirium Edition (música)
 – Mansuet, de Lluís Arruga i Biel Montoro (teatre)

Mansuet és un projecte interdisciplinari de creació escènica que combina la teatralitat amb la música, l’audiovisual i la divulgació del patrimoni històric local. Partint de l’antiga llegenda popular del Mansuet, originària de la zona del Montserratí, Lluís Arruga i Biel Montoro pretenen teixir ponts amb la contemporaneïtat i així tractar i desenvolupar temes que ens toquen de prop, que ens volten pel cap, pels ulls, per les mans, pels mòbils, per les orelles i els llavis en el nostre dia a dia: La salut mental dels que formen part de la seva generació, la possibilitat de trobar una salvació en l’expressió artística, l’aïllament, les esperances frustrades, la por, l’amor, i la convivència entre allò que és social i polític amb allò que és purament íntim.

Sobre la proposta

Recrear és una invitació a caminar per un paratge aparentment descobert d’una manera nova, que situa la composició sonora i textual en un continu present. Delirium Ensemble és un conjunt que indaga des de la música, i convida a relacionar-la. Open Sources (Codis oberts, en català) representa una investigació sonora per a saxo, guitarra elèctrica, trombó i percussió. La composició recamina per sobre de músiques escrites anteriorment pensades per a ser compatides en desmarcar-se dels drets d’autoria. Per exemple, Joan Gómez Alemany desenvolupa el seu tema amb gravacions fetes en la residència a la Fabra i Coats, a l’agost. Tot pren volada a l’instant com si fos espontàniament. Perquè els mateixos intèrprets tenen instants d’improvisació i perquè al costat d’aquest quartet, hi ha una dj, Agnès Pe, que barreja les pistes sonores de cada instrument i les processa amb noves bases afegint una capa més a l’experiència sonora. La recreació acabarà conformant una peça concreta i abstracta alhora. Un repte ambiciós dels Delirium Ensemble.

Per la seva banda, Lluís Arruga (Premi Èxit del Sona9 2020) i Biel Montoro també especulen a partir de la reverberació dins una cova de Collbató a partir de la llegenda del Mansuet. Aquests dos amics, que van coincidir a Karaoke Elousia, indaguen a partir d’un prisma amb la creació escènica, la composició musical (guitarra i sintetitzador) i el patrimoni cultural com a vèrtexs. El Mansuet és una llegenda de Collbató: Parla d’un ferrer que va defensar la població de la invasió dels francesos. I que el ressò de dins de la cova on s’havia amagat va espantar tot un exèrcit nombrós i disciplinat. És una llegenda paral·lela a la del Timbaler del Bruc, que correspon a un altre punt de Montserrat. Al Feedback provaran parts del text (que escriuen a partir de converses de whattsapp) en una mena de lectura dramatitzada que inclourà composicions d’Amadeu Vives (també veí de Collbató). En aquesta recreació de la llegenda els dos actors converteixen la primigènia devoció religiosa i patriòtica en una voluntat artística. Aquest Mansuet del segle XXI sacralitza l’art que el sedueix i li dóna la raó de viure. Art en majúscules. Creació filla d’un passat que es reinterpreta i ajuda a posicionar-se avui. Agafar una partitura i resintetitzar-la, recrear-la ara, ben bé com la intenció de Delirium Ensemble

Jordi Bordes

Organització

Entitat col·laboradora: Fabra i Coats: Fàbrica de Creació
Modera: Jordi Bordes

Més informació

Data

Dimarts 22 nov. 2022
Esdeveniment passat!

Hora

19:00

More Info

Més informació

Tipus d'esdeveniment

Presencial

Ubicació

Fabra i Coats: Fàbrica de Creació
Barcelona
Entitat col·laboradora

Crític/a

Jordi Bordes
Més informació