Postfunció: Assedegats
Després de la funció, us proposem un col·loqui per reflexionar sobre la proposta i el seu procés de creació amb la companyia i el crític Marc Sabater.
Sobre l’espectacle
Thirst és una obra lírica, colpidora i càusticament divertida. Està ambientada a la cuina de la residència d’estiu de la família Tyrone. Té com a teló de fons El llarg viatge del dia cap a la nit, el monumental drama d’Eugene O’Neill sobre un dia i una nit d’estiu de l’any 1912, en la vida de quatre membres de la família Tyrone.
Els personatges de Noone —dues criades immigrants i un xofer— lluiten amb la negació, la responsabilitat personal i el fracàs, mentre busquen l’amor, la pertinença i el sentit de què vol dir realment anomenar «casa nostra» algun lloc concret on habitem.
El dramaturg es planteja les dues obres —la seva i la d’O’Neill— mantenint una ‘conversa’ entre elles, però els espectadors no han d’estar familiaritzats amb el drama d’O’Neill per comprendre l’obra. Assedegats és totalment autònoma. És la gran història inèdita dels irlandesos a Amèrica. Desenes de milers de noies com la Bridget i la Cathleen provenen del camp d’Irlanda, deixen les seves famílies per servir sopars a les cases d’estiu de famílies riques com els Tyrone o treballen en fàbriques. No es poden quedar a casa seva, no tenen res. No volen viure amb els seus pares i acabar com ells. Els agradaria tenir una oportunitat i no tenen més remei que guanyar-se la vida com sigui. No hi ha alternativa.
Entitat col·laboradora: Sabadell Cultura
Modera: Marc Sabater