Assaig general de La casa de los espíritus

Conversa sobre l’imaginari d’Isabel Allende amb la intervenció de Carme Portaceli i assistència a l’assaig general. Activitat exclusiva per als usuaris del cicle Barcelona Districte Cultural. 

Sobre l’espectacle 

Les idees de perdó, reconciliació i amor amaren una novel·la mundialment coneguda, convertida ara en muntatge escènic. El signa una directora que, de la mà d’un seguit de personatges femenins, s’endinsa en el realisme màgic.

La novel·la d’Isabel Allende es va publicar l’any 1982 i en aquell moment pocs s’esperaven que fos un èxit tan aclaparador. Lectors i lectores de mig planeta han seguit amb delit les aventures i desventures de quatre generacions de la família Trueba, protagonistes d’una trama que repassa, de manera paral·lela, els moviments socials i polítics que van acompanyar la història del Xile postcolonial i que acaben dramàticament amb un cop d’estat i la implantació d’una dictadura ferotge. Una neta que troba els diaris de la seva àvia i comença a escriure la història de la família és el desllorigador de la trama, protagonitzada per diverses dones. Totes tenen noms relacionats amb la llum: des de Nívea fins a Clara, passant per Blanca i Alba. Aquesta última és l’encarregada d’estirar del fil de la història. Ho farà, com apunta Carme Portaceli, posant l’accent en la reconciliació, aplicada tant a un país com a la família protagonista. Perdó i amor van de bracet en aquesta reconciliació, i tot té lloc en una ambientació de somni, una mostra de realisme màgic que, tot i això, no s’estalvia les referències a la vida política per recordar-nos que, sovint, influeix en les nostres vides i les condiciona encara que no hi tinguem res a veure.

Entitats col·laboradores: Barcelona Districte Cultural i Festival Grec
Modera: Ramon Oliver

Què en diu la crítica? Més informació de l’espectacle

Va anar així…

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Recomana (@recomana_cat)

Data

Dissabte 17 jul. 2021
Esdeveniment passat!

Hora

19:45

Tipus d'esdeveniment

Presencial

Ubicació

Teatre Grec
Barcelona
Entitat col·laboradora

Crític/a

Ramon Oliver
Més informació de l'espectacle