Feedback amb Heal i Anna Fontanet
Cicle Feedback amb la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació
Creadors de diferents disciplines (música, teatre, dansa) oferiran en cada sessió un “tast” del seu projecte artístic davant el qual el públic podrà comentar, aportar, preguntar… En definitiva, gaudir en primícia del fragment d’un nou espectacle, conèixer com s’ha gestat i aportar als artistes nous punts de vista. La interacció amb el públic s’incorpora com a part del procés creatiu que els artistes duen a terme a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació.
Activitat gratuïta de lliure accés!
De què va
– Heal (música)
La banda d’indie-rock Heal està formada per Laia Vehí (veu i guitarra), Edu Mató (baix), Raúl Pérez (bateria i percussions) i Dani Ambrosí (guitarra). Al “Feedback” faran un assaig obert que han titulat You saw me loosing at the Backyard, i es mostren molt il·lusionats perquè serà el primer cop que pujaran plegats a l’escenari davant del públic. Es defineixen com a quatre músics d’escenes i universos diferents que es deixen endur per les sinergies creatives que van sorgint quan estan junts, “un espai on sentir-se lliures per experimentar amb totes les influències que aflorin”.
– Anna Fontanet (dansa)
Anna Fontanet prepara I escoltar com l’herba creix, un projecte amb el que proposa fer una immersió en l’espai, un recorregut, una partitura de moviment, crear una banda sonora visual orquestrada pels elements de l’entorn. Fontanet ha centrat el focus en els darrers anys en la creació de paisatges sonors partint de la interacció acústica amb el material sonor que ens envolta, generant una orquestra orgànica en el medi on es troba i sobre la qual recolza l’escena i el gest.
Sobre la proposta
Si poguéssim sentir-la, com sonaria l’herba quan creix? El repte que proposa la ballarina, coreògrafa i artista digital Anna Fontanet és un desafiament a la dictadura de la imatge. Què passa si en comptes de guiar-nos pels ulls ens deixem endur per l’oïda? El seu espectacle és un exercici de composició instantània que es pot veure, però que està condicionat pel desplegament auditiu: assistirem al procés de creació una partitura en directe que tindrà la seva traducció visual, com si veiéssim una escultura en una galeria d’art. Per la seva banda, el grup HEAL també és herba que creix. Els barcelonins Laia Vehí (veu i guitarra), Edu Mató (baix), Raúl Pérez (bateria i percussions) i Dani Ambrosí (guitarra) es troben en ple procés de creixement i exploració –es van formar al 2020, en plena pandèmia– i això és el que mostraran en directe. Igual que Fontanet escolta els paràmetres del sintetitzador, HEAL escolten les cançons cap on volen anar. L’art mana. Per a Fontanet, aquest projecte és també fruit d’un procés de desamor cap a certs estereotips de la dansa contemporània. I escoltar l’herba com creix va de respectar-se. Per això el resultat no està preestablert, sinó que es construeix en directe, davant de l’espectador. D’una manera similar, HEAL despullen i ensenyen sense filtres el seu procés d’obertura a noves sinèrgies creatives convidant-nos a un assaig. El primer concert de la història de la banda serà també una mostra de què passa quan músics d’òrbites diferents –els seus integrants participen o han participat en bandes com North State, Wind Atlas, Wann, Salina i Glitterhouse– conflueixen en un mateix espai-temps. Quina és la màgia que s’activa i opera entre ells? Quins camins obre als seus peus i cap a quins llocs els dirigeix? Disciplines diverses, aproximacions diferents, però processos oberts, en definitiva, a què passin coses, a què la mateixa creació pugui decidir quin camí vol prendre, com l’herba lliure quan creix.
Borja Duñó
Organització
Entitat col·laboradora: Fabra i Coats: Fàbrica de Creació
Modera: Borja Duñó