Feedback amb Sincro i PQP

Cicle Feedback amb la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació

Creadors de diferents disciplines (música, teatre, dansa) oferiran en cada sessió un “tast” del seu projecte artístic davant el qual el públic podrà comentar, aportar, preguntar… En definitiva, gaudir en primícia del fragment d’un nou espectacle, conèixer com s’ha gestat i aportar als artistes nous punts de vista. La interacció amb el públic s’incorpora com a part del procés creatiu que els artistes duen a terme a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació.

Activitat gratuïta de lliure accés! 

De què va
– Sincro (música)

SINCRO és un espai d’experimentació i recerca musical i sonora basat en la improvisació, format per un col·lectiu interdisciplinari de creadors. Concep el fet musical com un nucli d’interrelació entre pràctiques artístiques i escèniques i genera pràctiques de creació on el so es l’eix principal de creació.

 – Stand 68: Guinea Equatorial, de la cia. PQP (teatre)

Catalans i espanyols, com la resta de ciutadans europeus, som hereus d’un passat colonial. Sovint se’ns explica que Espanya va entrar al segle XX sense colònies, però això no és cert. Fins ben entrada la segona meitat del segle XX, Espanya va conservar les seves possessions africanes. Per què s’ignora de forma sistemàtica aquesta realitat? A partir de la història de Guinea Equatorial, pretenem posar-nos en diàleg amb el nostre passat recent i abordar la relació que encara avui dia mantenim amb el colonialisme.

Stand 68: Guinea Equatorial
Sobre la proposta

Segons els científics que estudien el cervell, la innovació i la creativitat requereixen desconnexió. Els creadors de SINCRO, experts en sessions improvisades d’electrònica experimental, justament han optat per desconnectar-se del món digital, una tornada als orígens recuperant els històrics sintetitzadors modulars per donar valor a la creació en directe. Connectant cables i modulant el so, aconsegueixen combinacions sonores infinites com qui crea noves connexions neuronals. Com passa al nostre cervell, generador de pensaments inesperats, durant les seves sessions irrompen els anomenats “happy accidents”, troballes imprevistes que obren nous camins sonors. En les seves sessions d’improvisació estableixen restriccions (de temps, de quantitat de sons). Unes restriccions que paradoxalment impulsen la creació lliure seguint els seus eixos de treball: la improvisació, l’experimentació i la recerca sonora.

La companyia teatral PQP comparteix amb SINCRO l’interès per una recerca exhaustiva i una mirada retrospectiva cap als camins poc transitats que ens porten fins al present i el futur. Han estat tot un any fent treball de recerca per crear una obra que neix quan s’adonen que ni ells, ni gairebé ningú de la seva generació, sabien que Guinea Equatorial havia estat una colònia espanyola fins al 1968. Es plantegen el perquè d’aquest buit en el discurs oficial i segueixen la petjada del colonialisme començant per la cultura popular des dels còmics d’en Massagran, passant pel Floquet de neu o els anuncis de cacau. “Stand 68: Guinea Equatorial” evita el parany de veure el colonialisme només en els altres, per això planteja preguntes incòmodes com ara quin paper va jugar Catalunya i Barcelona en la colonització. No es tracta estrictament d’un teatre documental ple de dades, en comptes d’això plantegen un joc escènic astut utilitzant l’humor com a vehicle cap a la reflexió, combatent l’amnèsia col·lectiva per mostrar que la nostra història recent està tacada d’actes per (no) oblidar.

Crisol Tuà

Organització

Entitat col·laboradora: Fabra i Coats: Fàbrica de Creació
Modera: Crisol Tuà

Més informació

Data

Dimecres 09 nov. 2022
Esdeveniment passat!

Hora

19:00

More Info

Més informació

Tipus d'esdeveniment

Presencial

Ubicació

Fabra i Coats: Fàbrica de Creació
Barcelona
Entitat col·laboradora

Crític/a

Crisol Tuà
Més informació