Feedback amb Mariana Portela i Omnimira

Cicle Feedback amb la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació

Creadors de diferents disciplines (música, teatre, dansa) oferiran en cada sessió un “tast” del seu projecte artístic davant el qual el públic podrà comentar, aportar, preguntar… En definitiva, gaudir en primícia del fragment d’un nou espectacle, conèixer com s’ha gestat i aportar als artistes nous punts de vista. La interacció amb el públic s’incorpora com a part del procés creatiu que els artistes duen a terme a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació.

Activitat gratuïta de lliure accés! 

De què va
– Mariana Portela (dansa)

És una artista de nacionalitat portuguesa i colombiana que amb el seu treball explora els llenguatges del cos des d’una lent onírica i experimental. La seva pràctica artística és interdisciplinàr, les seves escultures, textos, màquines, instal·lacions i dibuixos creen ambients fluids on el risc, el desig i l’univers infantil troben un espai comú ple de jocs i trampes.

Mariana Portela
 – Omnimira (música)

Ominira és un duo d’electrònica, guitarra i veu que va néixer de la passió comuna per la música de dos ambientòlegs, l’Alexis Rossell i l’Eric Segura. Després d’haver publicat un LP, un EP i diversos singles, el projecte es troba ara en una fase més experimental. La banda manté la perspectiva ecologista que la caracteritza, però ara des d’una aproximació més abstracta que vol expressar el dualisme de la naturalesa. Aquesta pot ser tant lluminosa com crua, i en totes dues vessants els músics hi troben una bellesa intrínseca que els inspira. El so del batec de les ales d’un petit colibri pot convertir-se en una línia de baix carregada de subgreus i els cants dels grans rorcuals blaus componen ritmes i melodies que vibren al so del dub i del trip-hop més animal.

Omnimira
Sobre la proposta

A diferència d’altres conflictes socials, la crisi ambiental no està prou representada en la música. No ho està malgrat que l’escalfament global del planeta, la desaparició d’ecosistemes o la pèrdua de biodiversitat són problemàtiques de conseqüències catastròfiques. Amoïnats per els efectes destructius de l’acció humana sobre el medi natural, l’Alexis Rossell i l’Eric Segura, ambientòlegs i músics, van iniciar fa sis anys Ominira (en ioruba, llibertat), un projecte de world bass, dub i ritmes salvatges que defensa els valors de l’ecologisme. Perquè, sí, la música és una bona eina per a l’activisme mediambiental. A la Fabra i Coats, els Ominira s’han sentit lliures per sondejar noves sonoritats i atmosferes fosques i misterioses que evoquen el trànsit a un futur incert. A un món en crisi que, no obstant, podem afrontar per mitjà de la música, un llenguatge que ens permet connectar entre nosaltres i amb la natura. Un espai de 360 graus embolcallarà el públic; i al centre d’aquest dispositiu, els músics, rodejats per quatre altaveus i dues pantalles, interactuaran en directe amb els visuals que hi projectarà la realitzadora Júlia Girós. Veu, electrònica, guitarra i imatge flueixen en una proposta experimental que s’obrirà per primera vegada al públic.

L’experimentació és igualment l’eix del treball de Mariana Portela, una artista multidisciplinària i inclassificable que es relaciona amb el desconegut i amb el dubte, amb el misteri i la suggestió. La seva performance parlarà de moviment, record i reconstrucció, curiositat i risc. Es presentarà com una mena de joc de nivells, en el qual una acció obrirà les portes a la següent i posarà en qüestió conceptes com utilitat o funcionalitat. Portela es desplaçarà per l’espai, es mourà entre elements escenogràfics i escultòrics que dibuixaran un circuit que ella mateixa anirà revelant de mica en mica, pas a pas. Hi haurà també text i so, un llenguatge simbòlic i visual, moviment i composició escènica. La Parte de Mi Más Cerca de Ti es la Punta de Mi Lengua és una creació de caràcter surrealista i oníric que vol despertar-nos la imaginació i estimular les nostres pròpies narratives. Una altra forma de fer activisme.

Carme Tierz

Organització

Entitat col·laboradora: Fabra i Coats: Fàbrica de Creació
Modera: Carme Tierz

Més informació

Data

Dimarts 29 nov. 2022
Esdeveniment passat!

Hora

19:00

More Info

Més informació

Tipus d'esdeveniment

Presencial

Ubicació

Fabra i Coats: Fàbrica de Creació
Barcelona
Entitat col·laboradora

Crític/a

Carme Tierz
Més informació